Елена Петрелийска показва как се прави пъстърва с хумус и свежа салата в поредицата nа "Преди обед". Участници от различни сезони на МasterChef влизат в кулинарни битки, показвайки ястия, направени с бюджет до 10 лв. 

Кое ястие е било по-сполучливо, може да оцените в анкетата ТУК

 

 

 

Съставки

  • 1 щипка Червен пипер
  • 1 щипка Сол
  • 1 щипка Къри
  • 2 с.л. Олио
  • 250 г Нахут
  • 2 л Кори за баница
  • 100 г Спанак
  • 1 мл Сол
  • 1 мл Пъстърва
  • 100 г Сметана

Начин на приготвяне

  • 1. Пъстървата се пече, обвита в сол, за 25 минути на 180 градуса.
  • 2. Хумусът се приготвя, като свареният нахут се разбива с пасатор и към него се добавя олио, къри, сол и пушен червен пипер.
  • 3. Върху оформеното канапе от хумус се нарежда свежа салата, а отгоре топлите филета риба.
  • 4. Гарнира се с банички с пълнеж от спанак, задушен в сметана, изпечени за 5-6 мин. Поръсва се с натрошени ядки или семена.