Елена Петрелийска показва как се прави пъстърва с хумус и свежа салата в поредицата nа "Преди обед". Участници от различни сезони на МasterChef влизат в кулинарни битки, показвайки ястия, направени с бюджет до 10 лв.
Кое ястие е било по-сполучливо, може да оцените в анкетата ТУК.
Съставки
- 1 щипка Червен пипер
- 1 щипка Сол
- 1 щипка Къри
- 2 с.л. Олио
- 250 г Нахут
- 2 л Кори за баница
- 100 г Спанак
- 1 мл Сол
- 1 мл Пъстърва
- 100 г Сметана
Начин на приготвяне
- 1. Пъстървата се пече, обвита в сол, за 25 минути на 180 градуса.
- 2. Хумусът се приготвя, като свареният нахут се разбива с пасатор и към него се добавя олио, къри, сол и пушен червен пипер.
- 3. Върху оформеното канапе от хумус се нарежда свежа салата, а отгоре топлите филета риба.
- 4. Гарнира се с банички с пълнеж от спанак, задушен в сметана, изпечени за 5-6 мин. Поръсва се с натрошени ядки или семена.