Крайният резултат напомня изключително много на пухкави апетитни бухтички.
Съставки
- 1 пакетче Ванилия
- 3 с.л. Олио
- 100 г Пудра захар
- 3 бр. Яйца
- 250 г Прясно мляко
- 50 г Брашно
- 50 г Краве масло
Начин на приготвяне
- 1. Кравето масло се затопля, към него се добавя брашното и се пържи много малко.
- 2. Сипва се подсладеното прясно мляко и се бърка, докато кипне.
- 3. Щом се посгъсти, сместа се сваля от огъня и след като поизстине, се прибавят един по един жълтъците от 3-те яйца.
- 4. Белтъците се разбиват на сняг и се съединяват леко със сместа.
- 5. Нарязаните на кръгчета и изчистени от семената ябълки се овалват в суфлето и се пускат бързо в горещо олио.
- 6. Още топли се поръсват с пудра захар, смесена с ванилия.