Рецепта за бърза вечеря, за която най-вероятно разполагате с нужните продукти в килера или хладилника.
Съставки
- 2-3 скилидки Чесън
- 2 с.л. Зехтин
- 2 бр. Люти чушлета
- 1/2 ч.л. Настърган джинджифил
- 2 с.л. Соев сос
- 2 с.л. Зехтин
- 1 бр. Морков
- 3-4 бр. Печурки
- 400 г Царевица от консерва
Начин на приготвяне
- 1. Царевицата от консерва се отцежда. Слага се в тигана със загрят зехтин и се запържва за 2-3 минути.
- 2. Нарязват се суровите печурки, морковът на четвъртинки, лютите чушлета на дребно без семките и се прибавят към царевицата.
- 3. Добавят се настърганият джинджифил, парченца люта чушка без семките и пресован чесън.
- 4. Сместа в тигана се разбърква и се долива соев сос.
- 5. Ястието се запържва около 2 минути. Сервира се в купички. Всяка порция се украсява със свеж магданоз.