Вкусна рецепта, предоставена от мама Тони и Илиян - участници в предаването "Мама готви по-добре" по bTV.

Съставки

  • 1-2 бр. Лимон
  • 3 скилидки Чесън
  • 3 бр. Авокадо
  • 2 с.л. Кисело мляко
  • 1 кутия Майонеза
  • 1 ч.л. Горчица
  • 600 г Пилешки гърди
  • 1/3 бр. Франзела

Начин на приготвяне

  • 1. В купа разбъркайте майонеза и горчица.
  • 2. Овкусете със сол всяко филе и след това го овалвайте най-напред в брашно, след това в сместа с майонеза, след това пак в брашно.
  • 3. Изпържете ги в смес от сгорещено олио и масло.
  • 4. След като се изпържат ги извадете от тигана и в него изсипете сместа от панирането – майонеза и горчица и добавете кисело мляко. 
  • 5. Оставете да се получи сос и с него полейте готовото пиле.
  • 6. Направете пастета като намачкате авокадото или го пасирате, заедно с чесън, сол и лимонов сок.
  • 7. Нарежете франзелата на филийки, намажете ги с чесън, поръсете със зехтин и изпечете до хрупкавост във фурна.
  • 8. Сервирайте панираното пилешко със соса, заедно с препечените франзелки, намазани с пастета от авокадо.