Вкусна рецепта, предоставена от мама Тони и Илиян - участници в предаването "Мама готви по-добре" по bTV.
Съставки
- 1-2 бр. Лимон
- 3 скилидки Чесън
- 3 бр. Авокадо
- 2 с.л. Кисело мляко
- 1 кутия Майонеза
- 1 ч.л. Горчица
- 600 г Пилешки гърди
- 1/3 бр. Франзела
Начин на приготвяне
- 1. В купа разбъркайте майонеза и горчица.
- 2. Овкусете със сол всяко филе и след това го овалвайте най-напред в брашно, след това в сместа с майонеза, след това пак в брашно.
- 3. Изпържете ги в смес от сгорещено олио и масло.
- 4. След като се изпържат ги извадете от тигана и в него изсипете сместа от панирането – майонеза и горчица и добавете кисело мляко.
- 5. Оставете да се получи сос и с него полейте готовото пиле.
- 6. Направете пастета като намачкате авокадото или го пасирате, заедно с чесън, сол и лимонов сок.
- 7. Нарежете франзелата на филийки, намажете ги с чесън, поръсете със зехтин и изпечете до хрупкавост във фурна.
- 8. Сервирайте панираното пилешко със соса, заедно с препечените франзелки, намазани с пастета от авокадо.