Перфектен пикантен завършек на това кулинарно приключение ще придаде стичащият се върху филенцата млечно-чеснов сос.
Съставки
- 1/2 ч.л. Мащерка
- 1/2 ч.л. Риган
- 1 кг Филе от акула
- 4 бр. Яйца
- 5-6 с.л. Брашно
- 200 г Царевичен грис
- 25 мл Лимонов сок
- 1 ч.л. Лимонова кора
- 2 с.л. Зехтин
- 2-3 с.л. Сметана
- 1 ч.л. Сол
- 1 щипка Черен пипер
- 2-3 скилидки Чесън
- 1/2 ч.л. Магданоз
Начин на приготвяне
- 1. Оформят се продълговати филенца.
- 2. Съставките за марината се смесват, като се разбъркват до получаване на гладка маса.
- 3. Акулските филенца се овалват в маринатата, похлупват се и се оставят за около 1 час на хладно.
- 4. Маринованите рибни филенца се овалват последователно в брашно, разбито яйце и грис.
- 5. Всяко филе акула се потапя отново в яйце и след това в грис.
- 6. Пържат се от двете страни в сгорещено олио и се отцеждат върху решетка.
- 7. Готовите филенца се поливат с млечно-чеснов сос и се сервират топли.