Перфектен пикантен завършек на това кулинарно приключение ще придаде стичащият се върху филенцата млечно-чеснов сос.

Съставки

  • 1/2 ч.л. Мащерка
  • 1/2 ч.л. Риган
  • 1 кг Филе от акула
  • 4 бр. Яйца
  • 5-6 с.л. Брашно
  • 200 г Царевичен грис
  • 25 мл Лимонов сок
  • 1 ч.л. Лимонова кора
  • 2 с.л. Зехтин
  • 2-3 с.л. Сметана
  • 1 ч.л. Сол
  • 1 щипка Черен пипер
  • 2-3 скилидки Чесън
  • 1/2 ч.л. Магданоз

Начин на приготвяне

  • 1. Оформят се продълговати филенца.
  • 2. Съставките за марината се смесват, като се разбъркват до получаване на гладка маса.
  • 3. Акулските филенца се овалват в маринатата, похлупват се и се оставят за около 1 час на хладно.
  • 4. Маринованите рибни филенца се овалват последователно в брашно, разбито яйце и грис.
  • 5. Всяко филе акула се потапя отново в яйце и след това в грис.
  • 6. Пържат се от двете страни в сгорещено олио и се отцеждат върху решетка.
  • 7. Готовите филенца се поливат с млечно-чеснов сос и се сервират топли.