Вкусна рецепта, предоставена от мама Таня Бистрева и Мария Бистрева - участници в предаването "Мама готви по-добре" по bTV.
Съставки
- 4 листа Кори за баница
- 6 бр. Яйца
- 400 г Кашкавал
- 2 бр. Тиквички
- 300 г Краве сирене
Начин на приготвяне
- 1. За направата на панирания кашкавал, нарежете корите на четириъгълници.
- 2. Намажете ги с разбити яйца, отгоре сложете парчета кашкавал и ги завийте в корите.
- 3. Изпържете ги в нагорещено олио.
- 4. За да направите кюфтенцата настържете тиквичките и ги отцедете от сока, който ще пуснат.
- 5. Прибавете нарязан магданоз, копър, начупено сирене, яйца, брашно, сол и черен пипер. Разбъркайте добре.
- 6. Загребвайте с лъжица от сместа и изпържете кюфтенца в сгорещено олио.
- 7. Направете сос от кисело мляко, намачкан чесън, наситнен копър и сол.
- 8. Сервирайте кашкавала с кюфтенцата и соса.