Вкусна рецепта, предоставена от мама Таня Бистрева и Мария Бистрева - участници в предаването "Мама готви по-добре" по bTV.

Съставки

  • 4 листа Кори за баница
  • 6 бр. Яйца
  • 400 г Кашкавал
  • 2 бр. Тиквички
  • 300 г Краве сирене

Начин на приготвяне

  • 1. За направата на панирания кашкавал, нарежете корите на четириъгълници.
  • 2. Намажете ги с разбити яйца, отгоре сложете парчета кашкавал и ги завийте в корите.
  • 3. Изпържете ги в нагорещено олио.
  • 4. За да направите кюфтенцата настържете тиквичките и ги отцедете от сока, който ще пуснат.
  • 5. Прибавете нарязан магданоз, копър, начупено сирене, яйца,  брашно, сол и черен пипер. Разбъркайте добре.
  • 6. Загребвайте с лъжица от сместа и изпържете кюфтенца в сгорещено олио.
  • 7. Направете сос от кисело мляко, намачкан чесън, наситнен копър и сол.
  • 8. Сервирайте кашкавала с кюфтенцата и соса.