Вкусна рецепта, предоставена от мама Илияна и Натали Костадинови - участници в предаването "Мама готви по-добре" по bTV.
Съставки
- 1 кг Кайма
- 1 глава Лук
- 2 бр. Яйца
- 1/2 ч.л. Черен пипер
- 1/2 ч.л. Галета
- 1 ч.л. Дижонска горчица
- 3 с.л. Пармезан
- 1 щипка Индийско орехче
- 250 г Печурки
- 70 г Бекон
- 1/2 бурканче Кисели краставички
- 2 с.л. Зехтин
- 400 г Картофи
- 100 мл Прясно мляко
Начин на приготвяне
- 1. Нарежете гъбите и бекона и ги задушете в тиган с малко зехтин. Оставете ги да поизстинат.
- 2. След това добавете към тях настъргани кисели краставички.
- 3. В купа разбъркайте каймата с наситнения лук, яйце, галета, горчица, пармезан и подправките.
- 4. Готовата смес разделете на средно големи топчета.
- 5. Във всяко топче направете дупка и сложете от плънката с гъби, бекон и краставички.
- 6. Затвoрете кюфтето и сплескайте като шницел.
- 7. Изпържете ги в сгорещено олио.
- 8. Картофите обелете и нарежете на кубчета. Сварете ги в подсолена вода.
- 9. След това ги намачкайте заедно с млякото и маслото до получаването на пухкаво пюре. Подправете със сол и черен пипер.
- 10. Пълнените кюфтета сервирайте с картофеното пюре.