Вкусна рецепта, предоставена от мама Илияна и Натали Костадинови - участници в предаването "Мама готви по-добре" по bTV.

Съставки

  • 1 кг Кайма
  • 1 глава Лук
  • 2 бр. Яйца
  • 1/2 ч.л. Черен пипер
  • 1/2 ч.л. Галета
  • 1 ч.л. Дижонска горчица
  • 3 с.л. Пармезан
  • 1 щипка Индийско орехче
  • 250 г Печурки
  • 70 г Бекон
  • 1/2 бурканче Кисели краставички
  • 2 с.л. Зехтин
  • 400 г Картофи
  • 100 мл Прясно мляко

Начин на приготвяне

  • 1. Нарежете гъбите и бекона и ги задушете в тиган с малко зехтин. Оставете ги да поизстинат.
  • 2. След това добавете към тях настъргани кисели краставички.
  • 3. В купа разбъркайте каймата с наситнения лук, яйце, галета, горчица, пармезан и подправките.
  • 4. Готовата смес разделете на средно големи топчета.
  • 5. Във всяко топче направете дупка и сложете от плънката с гъби, бекон и краставички. 
  • 6. Затвoрете кюфтето и сплескайте като шницел.
  • 7. Изпържете ги в сгорещено олио.
  • 8. Картофите обелете и нарежете на кубчета. Сварете ги в подсолена вода.
  • 9. След това ги намачкайте заедно с млякото и маслото до получаването на пухкаво пюре. Подправете със сол и черен пипер.
  • 10. Пълнените кюфтета сервирайте с картофеното пюре.