Вкусна рецепта, предоставена от мама Стела и Симона Иванови - участници в предаването "Мама готви по-добре" по bTV.
Съставки
- 50 г Кедрови ядки
- 1/2 връзка Магданоз
- 50 г Пармезан
- 100 г Галета
- 2 скилидки Чесън
- 50 мл Зехтин
- 2 глави Лук
- 4 бр. Почистени калмари с пипалата
- 3 бр. Домати
Начин на приготвяне
- 1. Сваретекалмарите за 2 мин в подсолена вода.
- 2. Нарежетелука и чесъна на ситно и ги запържете в зехтин.
- 3. Добавете галета, пармезан и нарязанмагданоз.
- 4. Със сместа напълнете калмарите, забодете краищата им с клечка за зъби,за да не излиза плънката
- 5. Запържете ги в зехтин идобавете пресен доматен сос.
- 6. Доматения сос се приготвя като пасирате домати, чесън исол.
- 7. Изсипете го в тигана с калмарите и гответе 20 мин.
- 8. Накрая поръсете ястието с кедрови ядки и сервирайте.