Вкусна рецепта, предоставена от мама Стела и Симона Иванови - участници в предаването "Мама готви по-добре" по bTV.

Съставки

  • 50 г Кедрови ядки
  • 1/2 връзка Магданоз
  • 50 г Пармезан
  • 100 г Галета
  • 2 скилидки Чесън
  • 50 мл Зехтин
  • 2 глави Лук
  • 4 бр. Почистени калмари с пипалата
  • 3 бр. Домати

Начин на приготвяне

  • 1. Сваретекалмарите за 2 мин в подсолена вода.
  • 2. Нарежетелука и чесъна на ситно и ги запържете в зехтин.  
  • 3. Добавете галета, пармезан и нарязанмагданоз. 
  • 4. Със сместа напълнете калмарите, забодете краищата им с клечка за зъби,за да не излиза плънката
  • 5. Запържете ги в зехтин идобавете пресен доматен сос. 
  • 6. Доматения сос се приготвя като пасирате домати, чесън исол.
  • 7. Изсипете го в тигана с калмарите и гответе 20 мин.
  • 8. Накрая поръсете ястието с кедрови ядки и сервирайте.