Вкусна рецепта, предоставена от мама Маргарита и Теодор Христови - участници в предаването "Мама готви по-добре" по bTV.
Съставки
- 4 бр. Кръгли хлебчета
- 2 скилидки Чесън
- 3 бр. Домати
- 100 г Кашкавал
- 300 г Печурки
- 100 г Сирене Бри
Начин на приготвяне
- 1. Почистете гъбите от пънчетата.
- 2. След това ги запечете леко. Подправете ги със сол и черен пипер.
- 3. Бекона нарежете на кубчета, а кашкавала настържете.
- 4. Напълнете гъбите с бекона и ги поръсете с кашкавал.
- 5. Върнете ги във фурната до запичане на кашкавала.
- 6. За да направите соса пуснете доматите във вряла вода, като преди това ги цепнете леко отпред. След това ги шокирайте в ледена вода и ги обелете. Пасирайте ги.
- 7. В тиган с малко зехтин запържете наситнения чесън,добавете сол, захар и пасираните домати. Оставете соса да поври на среден огън докато се сгъсти леко.
- 8. Изрежете капачета на всяка питка, издълбайте средата и вътре поставете сирене бри.
- 9. Сложете ги да се запекат във фурната до разтапяне на сиренето.
- 10. Сервирайте гъбите върху доматения сос, а отстрани сложете по една хрупкава питка с бри.