Вкусна рецепта, предоставена от мама Маргарита и Теодор Христови - участници в предаването "Мама готви по-добре" по bTV.

Съставки

  • 4 бр. Кръгли хлебчета
  • 2 скилидки Чесън
  • 3 бр. Домати
  • 100 г Кашкавал
  • 300 г Печурки
  • 100 г Сирене Бри

Начин на приготвяне

  • 1. Почистете гъбите от пънчетата.
  • 2. След това ги запечете леко. Подправете ги със сол и черен пипер.
  • 3. Бекона нарежете на кубчета, а кашкавала настържете.
  • 4. Напълнете гъбите с бекона и ги поръсете с кашкавал.
  • 5. Върнете ги във фурната до запичане на кашкавала.
  • 6. За да направите соса пуснете доматите във вряла вода, като преди това ги цепнете леко отпред. След това ги шокирайте в ледена вода и ги обелете. Пасирайте ги. 
  • 7. В тиган с малко зехтин запържете наситнения чесън,добавете сол, захар и пасираните домати. Оставете соса да поври на среден огън докато се сгъсти леко.
  • 8. Изрежете капачета на всяка питка, издълбайте средата и вътре поставете сирене бри.
  • 9. Сложете ги да се запекат във фурната до разтапяне на сиренето.
  • 10. Сервирайте гъбите върху доматения сос, а отстрани сложете по една хрупкава питка с бри.