Сезонът на тиквичките, чушките и броколо е в разгара си. Сигурно всяко домакинство си има традиционен начин за приготвяне на тези продукти за обяд или вечеря. Предлагаме ви един малко по-различен вариант, в който се използва киноа и сирене. По желание сиренето може да се замени и с тофу.
Съставки
- 4 бр. Червени чушки
- 100 г Киноа
- 1 бр. Морков
- 120 г Краве сирене
- 1 ч.л. Сол
- 1 бр. Тиквички
- 50 мл Олио
- 2 с.л. Доматено пюре
- 1/2 ч.л. Червен пипер
- 1/2 ч.л. Куркума
- 1/2 ч.л. Къри
- 1 с.л. Копър
- 1 ч.л. Сусам
- 150 мл Вода
Начин на приготвяне
- 1. Накиснете киноата в 200 мл вода. След 10-15 минути я изплакнете. Сипете вода в тенджера и я сложете да заври на средна температура.
- 2. Измийте чушките и ги нарежете на половинки. Почистете от семките и дръжките.
- 3. В дълбок съд налейте олиото и сипете всички подправки. Разбъркайте. Добавете моркова и тиквичката, нарязани на ситно. Задушете зеленчуците за 5-7 минути.
- 4. Нарежете сиренето на кубчета и добавете към зеленчуците.
- 5. В друг съд смесете доматеното пюре, със солта и водата. С получения сос залейте зеленчуците и оставете да се готви още 5 минути. Добавете киноата и разбъркайте. Пълнежът е готов.
- 6. Напълнете половинките чушки и подредете в тавичка. Печете в предварително загрята фурна за 30 минути.