Пухкави американски палачинки за почивния ден. Неделята просто не е същата без такава закуска. 

Половината от маслото се използва за тестото за палачинки, а другата половина - за намазване на тигана. Дори да е незалепващ, мазнината се слага за още по-богат вкус. 

Обикновените, тънки палачинки се правят с по-рядко тесто и по-малко количество бакпулвер.

Палачинките са чудесни в комбинация с лавандулов мед и пресни плодове - ягоди, малини, боровинки. 

 

 

 

Съставки

  • 4 с.л. Разтопено краве масло
  • 1 ч.л. Сол
  • 1 ч.л. Кристална захар
  • 180 мл Прясно мляко
  • 120 г Бяло брашно
  • 1 бр. Яйце
  • 2 ч.л. Бакпулвер

Начин на приготвяне

  • 1. Разбийте яйцето с миксер, докато стане на пяна.
  • 2. Добавете 2 с. л. разтопено масло. 
  • 3. В купа смесете брашното, захарта, солта и бакпулвера. Сипвайте лъжица по лъжица при яйцето и бъркайте с дървена лъжица.
  • 4. Загрейте тигана, като добавяте по малко масло. Когато е добре загрят, сипете първата доза. За една палачинка това е около 50 мл. 
  • 5. Когато палачинката стане златиста от едната страна, я обърнете с помощта на шпатула и изпечете и от другата страна. Всяка страна изисква около 3 минути печене.