Класическо ястие с нежно благоухание.
Съставки
- 100 г Шунка
- 100 г Кашкавал
- 300 г Тесто
- 2 с.л. Зехтин
- 1 глава Лук
- 225 г Броколи
- 3 бр. Яйца
- 200 мл Прясно мляко
- 2 щипки Черен пипер
- 1/4 ч.л. Индийско орехче
Начин на приготвяне
- 1. Фурната се загрява до 220 градуса.
- 2. В поръсена с брашно тавичка се разстила разточеното тесто така, че да стига ръбовете на тавичката и краищата на излязлото тесто се подгъват.
- 3. Охлажда се в хладилника, докато се приготви плънката.
- 4. Нагорещява се зехтина в голям тиган и в него се слагат лукът и броколите.
- 5. Сместа се бърка 5 минути, докато зеленчуците омекнат. Свалят се от котлона и се оставят да поизстинат.
- 6. В купа се разбиват яйцата, млякото, солта, пипера и индийското орехче.
- 7. Добавят се шунката, настърганият кашкавал и сместа от лук и броколи.
- 8. Охладената тавичка с тестото, върху което е изсипана плънката, се пече 25-30 минути, докато тестото бухне и образува златиста коричка.