Класическо ястие с нежно благоухание.

Съставки

  • 100 г Шунка
  • 100 г Кашкавал
  • 300 г Тесто
  • 2 с.л. Зехтин
  • 1 глава Лук
  • 225 г Броколи
  • 3 бр. Яйца
  • 200 мл Прясно мляко
  • 2 щипки Черен пипер
  • 1/4 ч.л. Индийско орехче

Начин на приготвяне

  • 1. Фурната се загрява до 220 градуса.
  • 2. В поръсена с брашно тавичка се разстила разточеното тесто така, че да стига ръбовете на тавичката и краищата на излязлото тесто се подгъват.
  • 3. Охлажда се в хладилника, докато се приготви плънката.
  • 4. Нагорещява се зехтина в голям тиган и в него се слагат лукът и броколите.
  • 5. Сместа се бърка 5 минути, докато зеленчуците омекнат. Свалят се от котлона и се оставят да поизстинат.
  • 6. В купа се разбиват яйцата, млякото, солта, пипера и индийското орехче.
  • 7. Добавят се шунката, настърганият кашкавал и сместа от лук и броколи.
  • 8. Охладената тавичка с тестото, върху което е изсипана плънката, се пече 25-30 минути, докато тестото бухне и образува златиста коричка.