Не бързайте да изхвърляте стария хляб, ако вкъщи ви е останал такъв. Напълнете го с масло, сирене и хрупкави ядки и той ще се превърне в истинско блаженство за небцето.


Бонус съвети

Ако хлябът е много твърд - добавете повече масло и печете за по-кратко.
Ако искате пикантен вкус - разтопете половината масло и добавете в него скилидки чесън и няколко пресни листа розмарин.

 

Съставки

  • 1 ч.ч. Сушени червени боровинки
  • 1 бр. Сирене Бри
  • 3 с.л. Кафява захар
  • 1 шепа Орех
  • 4 с.л. Краве масло
  • 1 бр. Хляб

Начин на приготвяне

  • 1. Разрежете хляба хоризонтално и вертикално, за да направите кубчета със страни около 1 см. Внимавайте да не нарежете целия път в дълбочина.
  • 2. В малка купа смесете 2 супени лъжици масл със суровите орехи и кафявата захар. Останалото масло намажете на тънко между кубчетата хляб.
  • 3. Поставете хляба в тава, застлана с хартия за печене. Сложете парчета бри във всички възможни прорези на хляба. Добавете боровинките и орехите.
  • 4. Печете в предварително загрята на 200 градуса фурна за 20 минути или докато брито се разтопи.
  • 5. Сервирайте, докато е горещо.