Не бързайте да изхвърляте стария хляб, ако вкъщи ви е останал такъв. Напълнете го с масло, сирене и хрупкави ядки и той ще се превърне в истинско блаженство за небцето.
Бонус съвети
Ако хлябът е много твърд - добавете повече масло и печете за по-кратко.
Ако искате пикантен вкус - разтопете половината масло и добавете в него скилидки чесън и няколко пресни листа розмарин.
Съставки
- 1 ч.ч. Сушени червени боровинки
- 1 бр. Сирене Бри
- 3 с.л. Кафява захар
- 1 шепа Орех
- 4 с.л. Краве масло
- 1 бр. Хляб
Начин на приготвяне
- 1. Разрежете хляба хоризонтално и вертикално, за да направите кубчета със страни около 1 см. Внимавайте да не нарежете целия път в дълбочина.
- 2. В малка купа смесете 2 супени лъжици масл със суровите орехи и кафявата захар. Останалото масло намажете на тънко между кубчетата хляб.
- 3. Поставете хляба в тава, застлана с хартия за печене. Сложете парчета бри във всички възможни прорези на хляба. Добавете боровинките и орехите.
- 4. Печете в предварително загрята на 200 градуса фурна за 20 минути или докато брито се разтопи.
- 5. Сервирайте, докато е горещо.