Вкусна рецепта, предоставена от мама Таня и Мария Бистреви - участници в предаването "Мама готви по-добре" по bTV.
Съставки
- 1 ч.ч. Ориз
- 2 бр. Свинско контрафиле
- 1 глава Лук
- 2 бр. Моркови
- 5 бр. Гъби
- 2 бр. Зелени чушки
- 2 бр. Червени чушки
- 2 бр. Тиквички
Начин на приготвяне
- 1. Сварете ориза във вряща вода за 12 минути с лъжичка куркума, след което го отцедете и измийте със студена вода.
- 2. Нарежете свинското на дребни кубчета и ги запържете в тиган с олио.
- 3. Останалите продукти нарежете и добавете в тигана да се запържат заедно с месото.
- 4. След като са готови прибавете соев сос и ориза.
- 5. Хубаво разбъркайте, за да се смеси ориза със зеленчуците и месото и сервирайте.