Вкусна рецепта, предоставена от мама Таня и Мария Бистреви - участници в предаването "Мама готви по-добре" по bTV.

Съставки

  • 1 ч.ч. Ориз
  • 2 бр. Свинско контрафиле
  • 1 глава Лук
  • 2 бр. Моркови
  • 5 бр. Гъби
  • 2 бр. Зелени чушки
  • 2 бр. Червени чушки
  • 2 бр. Тиквички

Начин на приготвяне

  • 1. Сварете ориза във вряща вода за 12 минути с лъжичка куркума, след което го отцедете и измийте със студена вода. 
  • 2. Нарежете свинското на дребни кубчета и ги запържете в тиган с олио.
  • 3. Останалите продукти нарежете и добавете в тигана да се запържат заедно с месото.
  • 4. След като са готови прибавете соев сос и ориза.
  • 5. Хубаво разбъркайте, за да се смеси ориза със зеленчуците и месото и сервирайте.