Яйцата са една от най-полезните храни. Важно е да ги консумираме, за да си осигурим необходима доза протеини и мазнини на тялото си. Предлагаме ви една много вкусна рецепта, с която дори и не особено големите фенове на яйца ще ги обикнат!
Съставки
- 4 бр. Яйца
- 50 г Рукола
- 50 г Пармезан
Начин на приготвяне
- 1. Разбъркайте добре яйцата в купичка. Към тях добавете целите листенца от рукола и половината количество пармезан.
- 2. Намажете дъното на тигана с малко количество масло и изсипете половината от получената смес. Тя е достатъчна за два омлета.
- 3. Докато всеки от омлетите се пече в тигана, сложете върху него капак. По този начин той ще се задуши и няма да се налага да го обръщате.
- 4. След като са готови, ги поставете в чинии и поръсете с останалото количество от настъргания пармезан. Добър апетит!