Огретен с ябълки - не бъдете скептични, а опитайте и ще останете много приятно изненадани.
Съставки
- 1/4 л Прясно мляко
- 300 г Ябълки
- 1 стрък Пресен лук
- 1 с.л. Олио
- 2 щипки Черен пипер
- 400 г Пилешко филе
- 3 щипки Сол
- 750 г Картофи
- 2 с.л. Краве масло
- 75 г Кашкавал
- 2 щипки Индийско орехче
Начин на приготвяне
- 1. Картофите се обелват и се варят в подсолена вода около 20 минути.
- 2. Междувременно месото се нарязва и се овкусява със сол и черен пипер.
- 3. Загрява се олиото в тиган и се запържва пилешкото.
- 4. Лукът се оформя на тънки пръстенчета.
- 5. Отстряват се семките на ябълките и се оформят на резени.
- 6. Затопля се млякото и заедно с маслото се добавя към отцедените и нарязани картофи.
- 7. Сместа се пюрира се и се подправя със сол и индийско орехче.
- 8. В намаслен керамичен съд се изсипват пюрето, лука, месото и ябълките. Поръсва се с кашкавал.
- 9. Пече се в предварително загрята на 180 градуса около 30 минути, докато се покрие със златиста хрупкава коричка.