Огретен с ябълки - не бъдете скептични, а опитайте и ще останете много приятно изненадани.

Съставки

  • 1/4 л Прясно мляко
  • 300 г Ябълки
  • 1 стрък Пресен лук
  • 1 с.л. Олио
  • 2 щипки Черен пипер
  • 400 г Пилешко филе
  • 3 щипки Сол
  • 750 г Картофи
  • 2 с.л. Краве масло
  • 75 г Кашкавал
  • 2 щипки Индийско орехче

Начин на приготвяне

  • 1. Картофите се обелват и се варят в подсолена вода около 20 минути.
  • 2. Междувременно месото се нарязва и се овкусява със сол и черен пипер.
  • 3. Загрява се олиото в тиган и се запържва пилешкото.
  • 4. Лукът се оформя на тънки пръстенчета.
  • 5. Отстряват се семките на ябълките и се оформят на резени.
  • 6. Затопля се млякото и заедно с маслото се добавя към отцедените и нарязани картофи.
  • 7. Сместа се пюрира се и се подправя със сол и индийско орехче.
  • 8. В намаслен керамичен съд се изсипват пюрето, лука, месото и ябълките. Поръсва се с кашкавал.
  • 9. Пече се в предварително загрята на 180 градуса около 30 минути, докато се покрие със златиста хрупкава коричка.