Най-пухкавият омлет може да получите по много лесен начин. Хубавите неща винаги са простички. В случая това важи и за този омлет. Тайната се крие в предварителното разделяне и разбиване на белтъците от жълтъците.
Когато разбиете белтъците на пухкава пяна, влиза много въздух, който прави омлета пухкав, мек и нежен.
Може да го сервирате както за закуска, така и за вечеря. Не забравяйте да добавите нещо свежо - салата, домат или авокадо.
Съставки
- 1 с.л. Краве масло
- 1/2 бр. Авокадо
- 1/2 бр. Домат
- 1 щипка Сол
- 3 бр. Яйца
Начин на приготвяне
- 1. Разделете белтъците от жълтъците.
- 2. Към белтъците добавете солта и разбивайте с вилица или кухненска тел, докато стане на твърда пяна.
- 3. В отделна купа разбийте и жълтъците.
- 4. Смесете двете в една обща купа и съвсем леко разбъркайте, за да не спаднат белтъците.
- 5. Изсипете сместа в тиган с незалепващо покритие, в който сте сложили половината масло.
- 6. След първата минута, повдигнете леко по краищата със силиконова шпатула и на няколко места пуснете маслото на малки парченца.
- 7. Покрийте с капак от тенджера и оставете да се готви около 4 минути.
- 8. Изсипете в равна чиния половината омлет, а другата половина оставете да го прихлупи отгоре.
- 9. Нарежете домата и авокадото и гарнирайте отстрани. Отгоре може да настържете малко пармезан, който ще се разтопи приятно от топлината на омлета.