Тези крехки и ароматни бисквитки са чудесно допълнение към следобедния чай или кафе. Освен това се приготвят толкова лесно и бързо, че сме сигурни, че ще ви станат любими. Изпечете ли ги, домът ви ще заухае на мед и канела. Може да ги запазите хрупкави по-дълго време, ако ги сложите в буркан.
Включете децата, докато месите тестото или изрязвате с формички. Със сигурност ще им е много забавно. След това им сложете от сладките, заедно с чаша топло мляко.
Съставки
- 2 бр. Жълтъци
- 1 бр. Яйце
- 100 г Захар
- 100 г Краве масло
- 500 г Брашно
- 250 г Пчелен мед
- 1 ч.л. Сода за хляб
- 1/2 ч.л. Канела
Начин на приготвяне
- 1. Загрейте фурната на 180 градуса.
- 2. Разтопете маслото и меда, докато се смесят, без да завират.
- 3. Добавете всички останали продукти и омесете меко тесто.
- 4. Разточете на тънко и изрежете сладки с избрана от вас формичка.
- 5. Намажете сладките с разбитото яйце. Може да поръсите със смлени бадеми.
- 6. Печете за 10-12 минути.
- 7. След като се охладят, поръсете с пудра захар.