Богат аромат и деликатна сладост на печен чесън. Вкусът е нежен, а за още повече кадифе може да се комбинира с масло, пюре от картофи или сос от печени наденички.
Съставки
- 2/3 ч.ч. Вода
- 1 с.л. Сол
- 2 с.л. Зехтин
- 8 глави Чесън
Начин на приготвяне
- 1. Изрежете горната част навсяка глава чесън. Подредете главичките в дълбок съд, в купа за готвене напара.
- 2. Поръсете чесъна със зехтин и поръсете съссол. Внимателно излейте вода в съда. Поставете капака и сложете във фурната.След като се загрее до нужната температура, оставете да се готви 20 минути.
- 3. Когато е готово, отстранете люспите от омекналиячесън. Може да консумирате в този вид или да добавите в други ястия – картофено пюре, сосове или данамажете на филийка.