Богат аромат и деликатна сладост на печен чесън. Вкусът е нежен, а за още повече кадифе може да се комбинира с масло, пюре от картофи или сос от печени наденички.  

Съставки

  • 2/3 ч.ч. Вода
  • 1 с.л. Сол
  • 2 с.л. Зехтин
  • 8 глави Чесън

Начин на приготвяне

  • 1. Изрежете горната част навсяка глава чесън. Подредете главичките в дълбок съд, в купа за готвене напара. 
  • 2. Поръсете чесъна със зехтин и поръсете съссол. Внимателно излейте вода в съда. Поставете капака и сложете във фурната.След като се загрее до нужната температура, оставете да се готви 20 минути. 

     

  • 3. Когато е готово, отстранете люспите от омекналиячесън. Може да консумирате в този вид или да добавите в други  ястия – картофено пюре, сосове или данамажете на филийка.