Една неверояната симбиоза от кайма, тиквички и деликатен вкус на сирена.
Съставки
- 1 бр. Глава лук
- 2 скилидки Чесън
- 600 г Кайма
- 250 г Сирене Моцарела
- 50 г Сирене Пармезан
- 8 бр. Тиквички
- 70 мл Зехтин
Начин на приготвяне
- 1. Лукът и чесънът се нарязват на ситно и се запържват в 30 мл от зехтина.
- 2. Добавя се каймата, запържва се, докато стане на трохи и се овкусява със сол и черен пипер.
- 3. 1/3 от тиквичките се подреждат по дължина в намазана с 20 мл зехтин тава.
- 4. Върху тиквичките се разпределят 1/2 от каймата и 1/2 от моцарелата, нарязана на кръгчета.
- 5. Нарежда се втори пласт тиквички и върху него се слагат оснаталото количество кайма и моцарела.
- 6. Най-отгоре се подреждат останалите тиквички плътно една до друга.
- 7. Ястието се пече 30 мин. на 170 градуса, покрито с алуминиево фолио.
- 8. След 30 мин. фолиото се маха, ястието се поръсва с настъргания пармезан и се допича за още 10 мин.
- 9. Сервира се с пресни домати.