Една неверояната симбиоза от кайма, тиквички и деликатен вкус на сирена.

Съставки

  • 1 бр. Глава лук
  • 2 скилидки Чесън
  • 600 г Кайма
  • 250 г Сирене Моцарела
  • 50 г Сирене Пармезан
  • 8 бр. Тиквички
  • 70 мл Зехтин

Начин на приготвяне

  • 1. Лукът и чесънът се нарязват на ситно и се запържват в 30 мл от зехтина.
  • 2. Добавя се каймата, запържва се, докато стане на трохи и се овкусява със сол и черен пипер.
  • 3. 1/3 от тиквичките се подреждат по дължина в намазана с 20 мл зехтин тава.
  • 4. Върху тиквичките се разпределят 1/2 от каймата и 1/2 от моцарелата, нарязана на кръгчета.
  • 5. Нарежда се втори пласт тиквички и върху него се слагат оснаталото количество кайма и моцарела.
  • 6. Най-отгоре се подреждат останалите тиквички плътно една до друга.
  • 7. Ястието се пече 30 мин. на 170 градуса, покрито с алуминиево фолио.
  • 8. След 30 мин. фолиото се маха, ястието се поръсва с настъргания пармезан и се допича за още 10 мин.
  • 9. Сервира се с пресни домати.