Познат е под много имена, включително и Хималайски чай, но основното в него е наличието на стоплящи подправки и запомнящ се аромат. Гони настинка и кашлица като магически сироп. Най-често тази напитка се приготвя от кардамон, канела, джинджифил, анасон, черен пипер и карамфил.
Съставки
- 6 ч.ч. Вода
- 2 пръчици Канела
- 5 резена Корен джинджифил
- 5 шушулки Кардамон
- 5 зрънца Карамфил
- 5 зрънца Черен пипер
- 3 зрънца Бахар
- 1 ч.ч. Прясно мляко
- 2-3 ч.л. Пчелен мед
Начин на приготвяне
- 1. Водата се слага в подходяща тенджерка, за да заври.
- 2. Всички подправки се добавят и леко се намалява котлона, така че да къкрят тихо за около 25-30 минути.
- 3. Чаят се прецежда и налива в кана. Добавят се млякото и медът на вкус. Сервира се горещ.