Познат е под много имена, включително и Хималайски чай, но основното в него е наличието на стоплящи подправки и запомнящ се аромат. Гони настинка и кашлица като магически сироп. Най-често тази напитка се приготвя от кардамон, канела, джинджифил, анасон, черен пипер и карамфил.

Съставки

  • 6 ч.ч. Вода
  • 2 пръчици Канела
  • 5 резена Корен джинджифил
  • 5 шушулки Кардамон
  • 5 зрънца Карамфил
  • 5 зрънца Черен пипер
  • 3 зрънца Бахар
  • 1 ч.ч. Прясно мляко
  • 2-3 ч.л. Пчелен мед

Начин на приготвяне

  • 1. Водата се слага в подходяща тенджерка, за да заври.
  • 2. Всички подправки се добавят и леко се намалява котлона, така че да къкрят тихо за около 25-30 минути.
  • 3. Чаят се прецежда и налива в кана. Добавят се млякото и медът на вкус. Сервира се горещ.