Ако разполагате с малко време за вечеря, а това често се случва, този вариант за приготвяне на картофени галушки е особено подходящ. Галушките са малки топчета, които могат да се приготвят от тесто, картофи или с извара. Характерни са за украинската и руската кухня. 

Галушките може да се овкусят със заквасена сметана, пресен лук, бекон и др.

 

 

 

 

 

 

Съставки

  • 1 щипка Сол
  • 2 с.л. Брашно
  • 2 глави Лук
  • 2 бр. Яйца
  • 2 с.л. Краве масло
  • 6 бр. Картофи

Начин на приготвяне

  • 1. Сварете картофите. 
  • 2. Докато те се варят, задушете лука, нарязан на ситно, в маслото, докато стане златист. 
  • 3. Намачкайте картофите на пюре или ги настържете с ренде. Посолете. 
  • 4. Към сместа добавете леко разбитите яйца. Сипете брашното и замесете тесто. Трябва да се получи еластично и меко. Ако се получи рядко, добавете повече брашно. Ако стане твърдо, омекотете с разтопено масло. 
  • 5. Сипете вода в тенджера и добавете сол. Кипнете. Вземайте от тестото с чаена лъжичка и ги потапяйте във водата. Варят се 2-3 минути. 
  • 6. Сварените галушки се поливат със задушения лук и маслото.