Обикновено свързваме бързата храна с нещо нездравословно, което създава проблеми със стомаха и т.н. Но това не е задължително условие. Тази лазаня се приготвя бързо, не изисква много усилия, но същевременно е питателна храна, която ще харесат всички в семейството.

Ако от закуската са ви останали готови, сварени макарони, лазанята ще бъде приготвена още по-бързо. Подходящите гъби, които може да използвате, са масловки и манатарки.

Съставки

  • 150 г Сирене Моцарела
  • 3 с.л. Пармезан
  • 1 купичка Макарони
  • 200 мл Течна готварска сметана
  • 100 мл Бяло вино
  • 1 с.л. Брашно
  • 2 с.л. Олио
  • 1 стрък Зелен лук
  • 200 г Печурки
  • 200 г Пилешко филе
  • 1 щипка Сол
  • 1 щипка Черен пипер

Начин на приготвяне

  • 1. Пилешкото филе се нарязва на тънки резенчета, лука на полумесеци, а гъбите на парчета с дебелина 3-4 мм. 
  • 2. Сварете макароните в леко подсолена вода.
  • 3. Запържете месото и лука в олио. След това добавете и гъбите. Изсипете виното и оставете да се готви, докато се изпари. Поръсете с брашно, разбъркайте.
  • 4. Добавете бульон или вода, за да покриете месото и гъбите. Гответе, докато омекне, след това добавете сметаната, солта и подправките. 
  • 5. Намажете дълбок тиган или тавичка с масло и в него сложете макароните, месото и настърганата моцарела. Разбъркайте. Отгоре поръсете с пармезан и запечете във фурната на 180 ° C за 30 минути, докато стане златистокафяво.