Чудесен избор за пикник или по време на път.

Съставки

  • 2 стръка Зелен лук
  • 2 с.л. Пресен джоджен
  • 400 г Нахут от консерва
  • 1/2 ч.л. Смлян кимион
  • 1/4 ч.л. Сол
  • 1 скилидка Чесън
  • 1 с.л. Лимонов сок
  • 1 с.л. Тахан
  • 4 бр. Тортили
  • 2 с.л. Зехтин
  • 1/2 бр. Краставица
  • 3 бр. Домати

Начин на приготвяне

  • 1. Краставицата, доматите и лукът се нарязват на дребни кубчета. Поставят се в сито, поръсват се с ¼ ч.л. сол и се оставят да се отцедят за 5 минути.
  • 2. Зеленчуците се прехвърлят в купа и се смесват с едро нарязания джоджен.
  • 3. Нахутът от консерва се отцежда и се измива, сипва се в купа. Намачква се с вилица и се добавят ½ ч.л. смлян кимион, 1 счукана скилидка чесън, 2 с.л. зехтин, 1 с.л. лимонов сок и 1 с.л. тахан.
  • 4. Сместа се намачква до хомогенизиране и се добавя черен пипер на вкус.
  • 5. Тортилите се намазват със сместа с нахут, като се оставя 2,5 см по края непокрити. С лъжица се поставя сместа с краставица и домат в средата на всяка тортила, добавя се малко марула и се завива стегнато, за да се покрие плънката.