Чудесен избор за пикник или по време на път.
Съставки
- 2 стръка Зелен лук
- 2 с.л. Пресен джоджен
- 400 г Нахут от консерва
- 1/2 ч.л. Смлян кимион
- 1/4 ч.л. Сол
- 1 скилидка Чесън
- 1 с.л. Лимонов сок
- 1 с.л. Тахан
- 4 бр. Тортили
- 2 с.л. Зехтин
- 1/2 бр. Краставица
- 3 бр. Домати
Начин на приготвяне
- 1. Краставицата, доматите и лукът се нарязват на дребни кубчета. Поставят се в сито, поръсват се с ¼ ч.л. сол и се оставят да се отцедят за 5 минути.
- 2. Зеленчуците се прехвърлят в купа и се смесват с едро нарязания джоджен.
- 3. Нахутът от консерва се отцежда и се измива, сипва се в купа. Намачква се с вилица и се добавят ½ ч.л. смлян кимион, 1 счукана скилидка чесън, 2 с.л. зехтин, 1 с.л. лимонов сок и 1 с.л. тахан.
- 4. Сместа се намачква до хомогенизиране и се добавя черен пипер на вкус.
- 5. Тортилите се намазват със сместа с нахут, като се оставя 2,5 см по края непокрити. С лъжица се поставя сместа с краставица и домат в средата на всяка тортила, добавя се малко марула и се завива стегнато, за да се покрие плънката.