Вкусна рецепта, предоставена от мама Силвия и Марио Беньови - участници в предаването "Мама готви по-добре" по bTV.
Съставки
Начин на приготвяне
- 1. В тиган със загрят зехтин запържете нарязан лукът за 3-4 мин.
- 2. Добавете тиквичките, нарязани на кубчета, маслините и стафидите.
- 3. Сварете киноато в подсолена вода. След това я отцедете и я добавете в тигана.
- 4. Подправете с лимонов сок, сол и пипер на вкус.
- 5. Накълцайте лешниците и ги запечете в сух тиган.
- 6. Поръсете топлата киноа със запечените лешници.
- 7. Начин на приготвяне на тофуто:Тофуто нарежете на кубчета.
- 8. В купа смесете счукан чесън, олио, настърган пресен джинджифил, кориандър, соев сос и лют пипер.
- 9. Изсипете тофуто в купата и хубаво разбъркайте, така че всяко кубче да се овкуси. Ако имате време можете да го оставите за 20 мин да се маринова в сместа.
- 10. Изсипете овкусеното тофу в тавичка, покрита с хартия за печене.
- 11. Печете около 10 мин на 200 C.
- 12. Сервирайте тофуто с топлата киноа с тиквички.