Ще се влюбите в този топъл шоколад, защото той е вкусен, с деликатна текстура и с вълшебен розов цвят. Ще стане любим и на децата, особено на малките момичета, които имат слабост към розовия цвят и света на принцесите.
Ако разтопявате шоколад, използвайте качествен такъв. Голяма част от шоколадите, които се предлагат в магазинната мрежа при топене стават на бучки и не образуват хомогенна маса. Най-добре е да използвате шоколадов чипс или капки.
За да полепнат захарните пръчици (перли) по ръба на чашата, леко я навлажнете, като прокарате мокри пръсти по края й. Сипете пръчиците в чиния или върху друга равна повърхност. Обърнете чашата и притиснете ръбовете й към захарните перлички внимателно.
Съставки
- 8 с.л. Сметана
- 1/2 ч.л. Сладкарска боичка
- 2 ч.л. Ванилов екстракт
- 1,5 ч.ч. Бял шоколад
- 4 ч.ч. Прясно мляко
- 2 шепи Маршмелоу
- 20 г Захарни пръчици
Начин на приготвяне
- 1. Средно дълбока тенджерка сипете млякото и белия шоколад. Сложете я на котлона на средна температура. Бъркайте непрестанно, докато млякото и шоколада не се разтопят и не стане хомогенна смес.
- 2. Добавете ваниловия екстракт.
- 3. Сипете сладкарската боя на прах, за да оцветите напитката. Сипвайте на малки дози и бъркайте, за да се разтвори добре праха, докато достигнете желания нюанс.
- 4. Сипете топлия шоколад в чаши. Отгоре гарнирайте с разбитата сметана и бонбони маршмелоу. Поръсете със захарни перлички.