Ще се влюбите в този топъл шоколад, защото той е вкусен, с деликатна текстура и с вълшебен розов цвят. Ще стане любим и на децата, особено на малките момичета, които имат слабост към розовия цвят и света на принцесите. 

Ако разтопявате шоколад, използвайте качествен такъв. Голяма част от шоколадите, които се предлагат в магазинната мрежа при топене стават на бучки и не образуват хомогенна маса. Най-добре е да използвате шоколадов чипс или капки.

За да полепнат захарните пръчици (перли) по ръба на чашата, леко я навлажнете, като прокарате мокри пръсти по края й. Сипете пръчиците в чиния или върху друга равна повърхност. Обърнете чашата и притиснете ръбовете й към захарните перлички внимателно.  

Съставки

  • 8 с.л. Сметана
  • 1/2 ч.л. Сладкарска боичка
  • 2 ч.л. Ванилов екстракт
  • 1,5 ч.ч. Бял шоколад
  • 4 ч.ч. Прясно мляко
  • 2 шепи Маршмелоу
  • 20 г Захарни пръчици

Начин на приготвяне

  • 1. Средно дълбока тенджерка сипете млякото и белия шоколад. Сложете я на котлона на средна температура. Бъркайте непрестанно, докато млякото и шоколада не се разтопят и не стане хомогенна смес. 
  • 2. Добавете ваниловия екстракт. 
  • 3. Сипете сладкарската боя на прах, за да оцветите напитката. Сипвайте на малки дози и бъркайте, за да се разтвори добре праха, докато достигнете желания нюанс. 
  • 4. Сипете топлия шоколад в чаши. Отгоре гарнирайте с разбитата сметана и бонбони маршмелоу. Поръсете със захарни перлички.