Тези мъфини са вкусни и засищащи. Може да ги предложите като самостоятелно хапване, а също и вместо хляб към супа или основно. Ако направите по-голямо количество, излишните може да замразите. Ще издържат 2 седмици в хладилника. След това ги извадете, изпечете и ето отново  имате пресни и вкусни мъфини. 


Изберете нахут от консерва или сварете такъв, като предварително го накиснете за 3 часа във вода. 

Съставки

  • 500 г Сладък картоф
  • 500 г Нахут
  • 1/2 глава Лук
  • 10 бр. Сушени домати
  • 1 с.л. Сусам
  • 1 с.л. Тиквени семки
  • 1 с.л. Белени слънчогледови семки
  • 2 с.л. Зехтин
  • 1/2 ч.л. Сол

Начин на приготвяне

  • 1. В блендер разбийте нахута и лука, за да се получи еднородна каша. Поръсете със солта и разбъркайте. 
  • 2. Сварете картофа, обелете го и добавете зехтина в него. Намачкайте с вилица, докато стане на пюре. 
  • 3. Нарежете сушените домати на ситно и ги добавете в сместа. 
  • 4. Смесете сусама, тиквените и слънчогледовите семки и добавете половината количество в тестото. 
  • 5. Сложете хартиени кошнички в 12 гнезда за мъфини. Напълнете ги малко над половината. Поръсете с останалите семена отгоре. 
  • 6. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 25 минути.