Италианска кухня комбинирана с афродизиак - какво по-подходящо от това за Свети Валентин? Освен това е лесно, бързо, вкусно и пикантно.
Съвет: Не забравяйте маринатата и я пригответе от предния ден. Ако не го направите, то ще трябва да готвите около 50 минути, вместо направо да сварите пасатата и да готвите само 5 минути.
Съставки
- 300 г Пене
- 1/2 ч.л. Люта червена чушка
- 45 г Скариди
- 2 с.л. Соев сос
- 1 с.л. Кафява захар
- 4 скилидки Чесън
- 1/4 ч.ч. Пармезан
- 1/3 ч.ч. Зехтин
- 1 стрък Зелен лук
Начин на приготвяне
- 1. Направете смес от зехтина, чесъна, кафявата захар, соевия сос илютия червен пипер в голяма купа и разбъркайте. След това комбинирайте сместасъс скаридите и мариновайте минимум 30минути и максимум до една нощ. Можете да обръщате скаридите от време на време.
- 2. В голяма тенджера с вряща солена вода сварете пастата спорединструкциите за готвене на опаковката.Изцедете я добре, когато е готова.
- 3. Загрейтетигана на средно висока температура. Изсипете маринатата със скаридите и ги гответе около 2 минути (до порозовяване), каторазбърквате при необходимост. Добавете макаронените изделия и отноворазбъркайте внимателно. Овкусете със сол и черен пипер на вкус.
- 4. Можетеда добавите пармезан и стрък зелен лук към всяка порция.