Меган Маркъл, херцогинята на Съсекс, се включи в създаването на нова готварска книга с работно заглавие "Заедно: нашата кухня". Тя съдържа 50 рецепти, писани от жени животът, на които е бил променен, вследствие на пожара в „Гренфел Тауър“ в Западен Лондон в средата на миналата година, в който загинаха 79 души. Печалбите от продажбата на книгата ще помогнат обществената кухня, в която те работят, да остане отворена и да обслужва хората в нужда.
Меган написа предговор от три страници за книгата, в който се разказва за връзката й с тази общност, за готвенето и за ястията.
Публикуваната тук рецепта е една от любимите на Меган. Приготвя я Мунира Махмуд, оцеляла от огъня, която успяла да спаси двете си малки деца и дядо си. Рецептата е за вкусен зеленчуков дип.
Съставки
- 2 бр. Зелени чушки
- 1 ч.ч. Кориандър
- 3 с.л. Кисело мляко
- 2 бр. Лимони
- 4 скилидки Чесън
- 1 бр. Авокадо
- 4 с.л. Майонеза
- 1 ч.л. Сол
- 1 ч.л. Черен пипер
Начин на приготвяне
- 1. Сложете всички съставки, без майонезата, в кухненски робот и смесете, докато сте гладко.
- 2. Овкусете с подправките.
- 3. Добавете майонезата и разбъркайте.
- 4. Прехвърлете в купа за сервиране