Експериментирайте с това екзотично ястие, което гарантирано ще се превърне в следващата ви любима рецепта с телешко.

Съставки

  • 1/2 ч.л. Черен пипер
  • 1 ч.л. Сол
  • 2 скилидки Чесън
  • 1 ч.л. Кориандър
  • 1 ч.л. Кимион
  • 1 ч.л. Червен пипер
  • 1 ч.л. Лют червен пипер
  • 1 глава Червен лук
  • 1/2 връзка Магданоз
  • 500 г Телешко
  • 800 г Агнешко месо

Начин на приготвяне

  • 1. 1. В сух тиган насредно силен огън запечете семената кориандър и кимион за няколко минути, катобъркате непрекъснато.
  • 2. 2. Прехвърлете вхаван и стрийте добре. Смесете ги с останалите подправки.
  • 3. 3. Нарежете лука,чесъна и магданоза на ситно.
  • 4. 4. Сложете дватавида смляно месо в голяма купа. Посолете и подправете с черен пипер.
  • 5. 5. Добаветемагданоза, лука, чесъна и подправките.
  • 6. 6. Омесете кайматадобре и приберете в хладилник поне за час.
  • 7. 7. Нарежете зелетона жулиени, сложете в купа и добавете ситно нарязан магданоз, сока на половинлимон и 2-3 супени лъжици зехтин.
  • 8. 8. От овкусенатакайма оформете дълги фитили, които нанижете на дървени шишове и леко сплескайтес пръсти, за да получите характерната за кофта форма.
  • 9. 9. Загрейте грилтиган и изпечете шишовете с месо за по 6-7 минути от всяка страна.
  • 10. 10. Затоплете заоколо минута питки арабски хляб.
  • 11. 11. Всяка питканамажете с хумус, сложете от зелевата салата, резенчета пресен домат и нарязанана жулиени люта чушка. Отгоре поставете кебапа и сервирайте.