Експериментирайте с това екзотично ястие, което гарантирано ще се превърне в следващата ви любима рецепта с телешко.
Съставки
- 1/2 ч.л. Черен пипер
- 1 ч.л. Сол
- 2 скилидки Чесън
- 1 ч.л. Кориандър
- 1 ч.л. Кимион
- 1 ч.л. Червен пипер
- 1 ч.л. Лют червен пипер
- 1 глава Червен лук
- 1/2 връзка Магданоз
- 500 г Телешко
- 800 г Агнешко месо
Начин на приготвяне
- 1. 1. В сух тиган насредно силен огън запечете семената кориандър и кимион за няколко минути, катобъркате непрекъснато.
- 2. 2. Прехвърлете вхаван и стрийте добре. Смесете ги с останалите подправки.
- 3. 3. Нарежете лука,чесъна и магданоза на ситно.
- 4. 4. Сложете дватавида смляно месо в голяма купа. Посолете и подправете с черен пипер.
- 5. 5. Добаветемагданоза, лука, чесъна и подправките.
- 6. 6. Омесете кайматадобре и приберете в хладилник поне за час.
- 7. 7. Нарежете зелетона жулиени, сложете в купа и добавете ситно нарязан магданоз, сока на половинлимон и 2-3 супени лъжици зехтин.
- 8. 8. От овкусенатакайма оформете дълги фитили, които нанижете на дървени шишове и леко сплескайтес пръсти, за да получите характерната за кофта форма.
- 9. 9. Загрейте грилтиган и изпечете шишовете с месо за по 6-7 минути от всяка страна.
- 10. 10. Затоплете заоколо минута питки арабски хляб.
- 11. 11. Всяка питканамажете с хумус, сложете от зелевата салата, резенчета пресен домат и нарязанана жулиени люта чушка. Отгоре поставете кебапа и сервирайте.