Картофите са любима част от всяка една национална кухня. Българската не прави изключение и те седят на почит в менюто на всяко семейство. Гювечетата от друга страна са удобен съд за готвене, който магически прави всяко едно ястие по-вкусно. Предлагаме ви лесни картофки, които имат вкус на онези картофи, които баба прави най-хубаво!
Съставки
- 800 г Пресни картофи
Начин на приготвяне
- 1. Обелете картофите ако са стари или ги оставете заедно с ципата в случай, че са пресни. Нарежете ги на пръчици по дължина и сложете по 200 грама във всяко от четирите гювечета.
- 2. Сложете по един пръст топла вода и тънко резенче масло върху картофките. След това поръсете с чубрица и розмарин. Можете да добавите и малко червен пипер или чили според вкусовите ви предпочитания.
- 3. Сложете капачетата на гювечетата и печете в загрята на 200 градуса фурна за 30 минути. Ако искате да се получи лека златиста коричка, махнете капака на гювечетата 5 минути преди да ги извадите от фурната. Добър апетит!