Наричат го "Японско чудо", защото е само с 3 продукта и се прави доста лесно.
Комбинацията крем сирене и шоколад може да се види странна за някои хора, но всъщност тя се използва доста често за кремове на торти, в състава на кексове и мусове. Крем сиренето задължително трябва да е обезсолено и с натурален вкус и аромат. В оригиналната рецепта шоколадът е бял, но ако той не е по вкуса ви, спокойто може да го замените с млечен или черен.
Японският сладкиш е десерт, който прилича на чийзкейк и суфле едновременно.
Спомнете си тази рецепта следващият път, когато ви се хапва нещо сладко.
Съставки
- 3 бр. Яйца
- 120 г Бял шоколад
- 120 г Крем сирене
Начин на приготвяне
- 1. Разтопете шоколада на водна баня. Разбъркайте крема сиренето и го смесете с шоколада, докато се получи хомогенна смес.
- 2. Разделете белтъците от жълтъците. Купата, в която са белтъците, покрийте с фолио, за да не съхнат, и приберете на студено в хладилника. Добавете жълтъците към шоколада и крем сиренето и разбъркайте добре.
- 3. Разбийте охладените белтъците с миксер на сняг. Прибавете ги към сместа и разбъркайте съвсем за кратко, за да запазите получения обем и въздушност.
- 4. Сипете сместа във форма с диаметър 20 см. Печете в предварително загрята фурна на 170 градуса за 15 минути. Намалете температурата на 150 градуса и печете още 30 минути.