Бялото вино, което се слага в крем супата, придава на блюдото особен чар и обаяние.
Съставки
- 1 бр. Праз
- 1 щипка Черен пипер
- 1 щипка Сол
- 5 с.л. Бяло вино
- 250 мл Сметана
- 75 г Пушена сьомга
- 500 г Картофи
- 4 бр. Моркови
Начин на приготвяне
- 1. Празът се нарязва на кръгчета.
- 2. Картофите се обелват и се нарязват на кубчета. Морковите - на колелца.
- 3. Зеленчуците се слагат в 1 ½ л вода, похлупват се и се варят 40 минути.
- 4. Супата се пюрира и се прибавя сметаната, като се отделят 4 супени лъжички от нея настрана.
- 5. Филето от сьомга се нарязва на парченца.
- 6. Супата се подправя с виното, солта и черния пипер.
- 7. Във всяка порция се слага филе и се подправя с 1 с.л. сметана и майоран.