Тази крем супа става изключително вкусна, когато зеленчуците предварително се запекат във фурната. Така вкусът им става още по-наситен, а супата - по-ароматна.
Другата малка кулинарна тайна е добавянето на кокосова сметана. Тя прави текстурата на супата кадифена. Променя и цвета и и от остро лилав (заради цвеклото), става нежно розова. Ако не ви допада екзотичният вкус на кокосовата сметана, може да изполвате класическа заквасена сметана.
Може да я консумирате, както топла, така и студена.
Съставки
- 1 щипка Черен пипер
- 1 щипка Сол
- 300 мл Бульон
- 2 с.л. Кокосова сметана
- 1 глава Лук
- 2 бр. Моркови
- 1 глава Червено цвекло
- 1 с.л. Лимонов сок
Начин на приготвяне
- 1. Нарежете зеленчуците на кубчета. Поставете ги в дълбока купа и сипете мазнина. разбъркайте ги добре, така че тя да полепне навсякъде. Поставете ги в тава, върху хартия за печене. Запечете за 15 минути във фурна.
- 2. Пасирайте зеленчуците, докато са още горещи.
- 3. Добавете костен бульон и кокосова сметана и разбъркайте.
- 4. Овкусете със сол, пипер и лимонов сок