Кремът се поднася студен и гарниран с пресни, оваляни в захар боровинки.
Съставки
- 25 г Краве масло
- 20 мл Лимонов сок
- 300 г Захар
- 25 г Желатин
- 500 мл Сок от боровинки
- 100 г Боровинки
- 5 бр. Яйца
- 1 бр. Ванилия
Начин на приготвяне
- 1. Отделят се жълтъците и се бъркат.
- 2. Прибавят се захарта, горещия сок от боровинките и желатинът и кремът се бъркат, докато кипне.
- 3. Изстудява се в съд със студена вода и разбитите на сняг белтъци се смесват с крема.
- 4. Ароматизира се с ванилията и се изсипва във форма, изплакната с вода.
- 5. Като замръзне, кремът се обръща и се сервира с още боровинки.