Кремът се поднася студен и гарниран с пресни, оваляни в захар боровинки.

Съставки

  • 25 г Краве масло
  • 20 мл Лимонов сок
  • 300 г Захар
  • 25 г Желатин
  • 500 мл Сок от боровинки
  • 100 г Боровинки
  • 5 бр. Яйца
  • 1 бр. Ванилия

Начин на приготвяне

  • 1. Отделят се жълтъците и се бъркат.
  • 2. Прибавят се захарта, горещия сок от боровинките и желатинът и кремът се бъркат, докато кипне.
  • 3. Изстудява се в съд със студена вода и разбитите на сняг белтъци се смесват с крема.
  • 4. Ароматизира се с ванилията и се изсипва във форма, изплакната с вода.
  • 5. Като замръзне, кремът се обръща и се сервира с още боровинки.