По традиция за Коледа приготвяме разнообразни и много сладки. Едни от най-важните им съставки са маслото и захарта. Така сладките са ароматни и издържат по-дълго време.
Тези сладки може да направите в класическа кръгла форма или да нарежете на квадрати. Другите продукти, които са ви нужни, са:
За плънката:
2 с.л сладко от череши
4 с. л. смлени орехи
За декорация:
5 с.л. гореща вода
100 г пудра захар
цветна захар
За разкош и още коледен дух може да декорирате със захаросани череши и кандирани портокалови корички.
Съставки
- 1 ч.л. Бакпулвер
- 1 бр. Яйце
- 150 г Краве масло
- 60 г Захар
- 200 г Брашно
- 1 пакетче Ванилия
Начин на приготвяне
- 1. Яйцето и захарта се разбиват с миксер на висока скорост за няколко минути.
- 2. Добави се маслото, което е добре да бъде на стайна температура. Разбийте отново.
- 3. Лъжица по лъжица сипете брашното, ванилията и бакпулвера и разбъркайте.
- 4. Разточете на тънка кора и изрежете с формичка за сладки. Пекат се на 180 градуса за 12-15 мин .
- 5. Слепват се с конфитюр, смесен със смлени орехови ядки
- 6. Към топлата вода се добавя пудрата захар и се разбърква добре, докато се разтвори.Слепените сладки се намазват отгоре с плоска четка. Докато са още влажни, се наръсват с цветната захар.