Delicious Christmas - вкусната поредица на bistro.bg с авторски ястия за Коледа и Нова година. 

На Коледа може да си позволите от всичко по... много. Затова към традиционните пържени филии добавете шоколад. Но не настърган отгоре, а скрит вътре. При пърженето той се разтапя и когато разрежете филийката, получавате закуска или десерт, изпълващ устата с удоволствие. 

 

Ако имате въпроси относно приготвянето - задайте ги в коментарите. 
Ще се раздваме да споделите своето мнение, когато я приготвите. 

Съставки

  • 1 ч.ч. Олио
  • 1 бр. Черен шоколад
  • 1/2 ч.ч. Кисело мляко
  • 4 бр. Яйца
  • 1 бр. Хляб
  • 150 г Пудра захар

Начин на приготвяне

  • 1. Нарежете хляба на по-дебели филии. Всяка филийка разрежете по средата, без да стигате до задната кора.

     

  • 2. Начупете шоколада на блокчета или на по-големи парчета. Напълнете прореза с няколко от парчетата.

     

  • 3. Разбийте яйцата с вилица. Добавете киселото мляко и отново разбийте, докато стане пухкава смес. Потапяйте всяка филийка обилно и от двете страни. Пържете в предварително сгорещена мазнина.
  • 4. Готовите филийки отцедете от мазнината върху хартия за печене. След като се охладят, поръсете с пудра захар. За разкош може да настържете и допълнително шоколад отгоре.

     

  • 5. Когато разрежете тоста, от средата му ще потече вкусен и нежен шоколад.