Класическа вкусотия, която можете да комбинирате с почти всяко месно ястие.
Съставки
- 1 щипка Сол
- 6 с.л. Захар
- 5 с.л. Ябълков оцет
- 1/2 бр. Зелка
- 1 стрък Зелен лук
- 1/2 ч.ч. Бита сметана
- 2 бр. Моркови
- 1 щипка Бял пипер
Начин на приготвяне
- 1. Зелето, морковите и лукът се настъргват на дребно в голяма купа, покриват се и се оставят в хладилника, за да се охладят малко.
- 2. Захарта, оцетът, солта и пиперът се смесват в малка купа и се разбъркват добре до получаване на гладка смес.
- 3. Прибавя се и сметаната.
- 4. Полученият дресинг се слага в хладилника за около 30 минути, след което се добавя към салатата.
- 5. Готовата \"Колсло\" салата се сервира оформена като топка. По желание може да се добави и малко чесън.