Класическа вкусотия, която можете да комбинирате с почти всяко месно ястие.

Съставки

  • 1 щипка Сол
  • 6 с.л. Захар
  • 5 с.л. Ябълков оцет
  • 1/2 бр. Зелка
  • 1 стрък Зелен лук
  • 1/2 ч.ч. Бита сметана
  • 2 бр. Моркови
  • 1 щипка Бял пипер

Начин на приготвяне

  • 1. Зелето, морковите и лукът се настъргват на дребно в голяма купа, покриват се и се оставят в хладилника, за да се охладят малко.
  • 2. Захарта, оцетът, солта и пиперът се смесват в малка купа и се разбъркват добре до получаване на гладка смес.
  • 3. Прибавя се и сметаната.
  • 4. Полученият дресинг се слага в хладилника за около 30 минути, след което се добавя към салатата.
  • 5. Готовата \"Колсло\" салата се сервира оформена като топка. По желание може да се добави и малко чесън.