Този автентичен крем десерт ще добави вкус на Ню Йорк към следобедното ви хапване.
Преди да започнете приготвянето на сладкиша, оставете всички продукти на стайна температура. Така ще сте сигурни, че от кремообразното сирене, яйцата и заквасената сметана след смесването ще се получи коприненогладка смес, без никакви бучки.
Съставки
- 350 г Квасена сметана
- 15 мл Ванилов екстракт
- 3 бр. Яйца
- 350 г Извара
- 350 г Захар
- 350 г Маслени бисквити
- 130 г Краве масло
Начин на приготвяне
- 1. Натрошете бисквитите на трохи в дълбока купа. Може да използвате машинка за смилане или кълцалник. Към бисквитите добавете 4 с. л. захарта и разбъркайте. Сипете и разтопеното масло.
- 2. Намажете с малко разтопено масло и четка дълбока тава с диаметър 23 см. Сипете бисквитената смес и разстелете внимателно с лъжица, така че да покриете основата и стените. Поставете в хладилник за 30 мин.
- 3. С миксер разбийте сиренето. След това добавете яйцата, 250 г от захарта и ваниловия екстракт.
- 4. Изсипете сместа върху бисквитената основа и печете 45 минути или докато клечка за зъби, забучена в центъра, излезе, без да има нищо полепнало по нея.
- 5. Разбийте заквасената сметана с останалата захар. Когато чиийзкейкът изстине, сипете топинга върху него, като го разпределите равномерно. Върнете във фурната и печете още 5 минути, докато се глазира.
- 6. Сервирайте с пресни горски плодове - боровинки или малини. Отгоре поръсете с пудра захар.