Опитайте тази черешова сладост, която ще ви остави без думи.

Съставки

  • 50 г Пчелен мед
  • 2-3 кори Лимонови кори
  • 1 с.л. Лимонов сок
  • 400 г Череши
  • 4 с.л. Краве масло
  • 4 бр. Яйца
  • 100 г Брашно
  • 200 мл Прясно мляко
  • 3 с.л. Захар
  • 1 ч.л. Ванилов екстракт
  • 1/4 ч.л. Сол
  • 2-3 бр. Праскови

Начин на приготвяне

  • 1. В касерола налейте водата, добавете меда, лимоновия сок и кората на половин лимон.
  • 2.

    Оставете да кипнена средно силен огън и добавете черешите.

  • 3.

    Разбъркайте добреи варете 15 минути, като бъркате периодично. Свалете от котлона и извадетелимоновата кора.

  • 4.

    Почистетепрасковите и ги нарежете на филийки.

  • 5.

    Разтопетеполовината масло и оставете да се охлади за няколко минути. Междувременно загрейте фурнатадо 220 градуса.

  • 6.

    В голяма купасчупете яйцата, добавете 1 супена лъжица захар и разбъркайте до побеляване.

  • 7.

    Налейте маслотокато бъркате непрекъснато, а след това добавете и брашното.

  • 8.

    Накрая налейтемлякото, сложете ваниловия екстракт и разбъркайте до получаването на гладкасмес като за палачинки.

  • 9.

    В голям съд илитиган разтопете останалото масло, поръсете с 2 супени лъжици захар и оставетена котлона за около 2 минути (без да бъркате), докато започне да се карамелизира. 

  • 10.

    Сложете прасковитев карамела, увеличете котлона и гответе 2-3 минути при непрекъснато бъркане. 

  • 11.
    Залейте прасковите с яйчената смес и сложете съда в загрятата фурна. Печете 18-20 минути.

  • 12.

    Поднесете веднага,полято с черешовия сос и топка сладолед.