Опитайте тази черешова сладост, която ще ви остави без думи.
Съставки
- 50 г Пчелен мед
- 2-3 кори Лимонови кори
- 1 с.л. Лимонов сок
- 400 г Череши
- 4 с.л. Краве масло
- 4 бр. Яйца
- 100 г Брашно
- 200 мл Прясно мляко
- 3 с.л. Захар
- 1 ч.л. Ванилов екстракт
- 1/4 ч.л. Сол
- 2-3 бр. Праскови
Начин на приготвяне
- 1. В касерола налейте водата, добавете меда, лимоновия сок и кората на половин лимон.
- 2.
Оставете да кипнена средно силен огън и добавете черешите.
- 3.
Разбъркайте добреи варете 15 минути, като бъркате периодично. Свалете от котлона и извадетелимоновата кора.
- 4.
Почистетепрасковите и ги нарежете на филийки.
- 5.
Разтопетеполовината масло и оставете да се охлади за няколко минути. Междувременно загрейте фурнатадо 220 градуса.
- 6.
В голяма купасчупете яйцата, добавете 1 супена лъжица захар и разбъркайте до побеляване.
- 7.
Налейте маслотокато бъркате непрекъснато, а след това добавете и брашното.
- 8.
Накрая налейтемлякото, сложете ваниловия екстракт и разбъркайте до получаването на гладкасмес като за палачинки.
- 9.
В голям съд илитиган разтопете останалото масло, поръсете с 2 супени лъжици захар и оставетена котлона за около 2 минути (без да бъркате), докато започне да се карамелизира.
- 10.
Сложете прасковитев карамела, увеличете котлона и гответе 2-3 минути при непрекъснато бъркане.
- 11. Залейте прасковите с яйчената смес и сложете съда в загрятата фурна. Печете 18-20 минути.
- 12.