Една бърза и лесна вечеря, която може да задоволи дори голям глад. Основните му продукти - картофи и кайма, ще се погрижат за това. Овкусете богато с подправки. Така ястието ще стане още по-вкусно и ароматно.

 

Съставки

  • 1 с.л. Червен пипер
  • 1/2 с.л. Черен пипер
  • 3 щипки Копър
  • 1 с.л. Сол
  • 1 глава Лук
  • 500 г Кайма
  • 800 г Картофи
  • 1 с.л. Ронена чубрица

Начин на приготвяне

  • 1. Лукът се обелва и се нарязва на ситно. Задушава се в олио, докато омекне.
  • 2. Картофите се обелват, измиват и се нарязват на тънки, дълги ленти, като за пържене. Поставят се в тава и се овкусяват със сол, черен пипер, копър и червен пипер. Накрая се добавя и задушеният лук. Всичко се разбърква добре. Добавя се 150 мл топла вода. 
  • 3. Каймата се омесва с подправки. Оформят се на средно големи топки. 
  • 4. Пече се в предварително загрята на 240 градуса фурна. Когато мазнината зацвърчи, градусите се намаляват на 200.