Една бърза и лесна вечеря, която може да задоволи дори голям глад. Основните му продукти - картофи и кайма, ще се погрижат за това. Овкусете богато с подправки. Така ястието ще стане още по-вкусно и ароматно.
Съставки
- 1 с.л. Червен пипер
- 1/2 с.л. Черен пипер
- 3 щипки Копър
- 1 с.л. Сол
- 1 глава Лук
- 500 г Кайма
- 800 г Картофи
- 1 с.л. Ронена чубрица
Начин на приготвяне
- 1. Лукът се обелва и се нарязва на ситно. Задушава се в олио, докато омекне.
- 2. Картофите се обелват, измиват и се нарязват на тънки, дълги ленти, като за пържене. Поставят се в тава и се овкусяват със сол, черен пипер, копър и червен пипер. Накрая се добавя и задушеният лук. Всичко се разбърква добре. Добавя се 150 мл топла вода.
- 3. Каймата се омесва с подправки. Оформят се на средно големи топки.
- 4. Пече се в предварително загрята на 240 градуса фурна. Когато мазнината зацвърчи, градусите се намаляват на 200.