Този киш е солен сладкиш със пълнеж от розова рибка и бял сняг от моцарела.

 

Съставки

  • 1 щипка Сол
  • 3 бр. Яйца
  • 2 см Корен джинджифил
  • 200 г Извара
  • 250 г Сирене Моцарела
  • 250 г Домати
  • 750 г Филе от сьомга
  • 1 с.л. Нишесте
  • 1 щипка Черен пипер
  • 500 г Бутер тесто
  • 2-3 с.л. Галета

Начин на приготвяне

  • 1. Филето се нарязва на едри парчета, моцарелата – на малки, а доматите – на фини резени.
  • 2. Заливката се приготвя като се разбъркват до еднородна смес изварата, яйцата и нишестето. Подправя се със сол и черен пипер.
  • 3. Тавичка с кръгла форма се намаслява и дъното се и стените се покриват с бутер тесто. Поръсват се с галета.
  • 4. Отгоре се разпределят рибното филе, моцарелата и доматите и се поливат със заливката.
  • 5. Сместа се пече на висока температура на най-ниското ниво на фурната около 15 минути, след което се намаля огъня до умерена температура и се пече още 50 минути.