Този киш е солен сладкиш със пълнеж от розова рибка и бял сняг от моцарела.
Съставки
- 1 щипка Сол
- 3 бр. Яйца
- 2 см Корен джинджифил
- 200 г Извара
- 250 г Сирене Моцарела
- 250 г Домати
- 750 г Филе от сьомга
- 1 с.л. Нишесте
- 1 щипка Черен пипер
- 500 г Бутер тесто
- 2-3 с.л. Галета
Начин на приготвяне
- 1. Филето се нарязва на едри парчета, моцарелата – на малки, а доматите – на фини резени.
- 2. Заливката се приготвя като се разбъркват до еднородна смес изварата, яйцата и нишестето. Подправя се със сол и черен пипер.
- 3. Тавичка с кръгла форма се намаслява и дъното се и стените се покриват с бутер тесто. Поръсват се с галета.
- 4. Отгоре се разпределят рибното филе, моцарелата и доматите и се поливат със заливката.
- 5. Сместа се пече на висока температура на най-ниското ниво на фурната около 15 минути, след което се намаля огъня до умерена температура и се пече още 50 минути.