Вкусна рецепта, предоставена от мама Илияна и Натали Костадинови - участници в предаването "Мама готви по-добре" по bTV.

Съставки

  • 50 г Орехи
  • 1 скилидка Чесън
  • 100 г Рукола
  • 100 г Кашкавал
  • 200 г Бекон
  • 2 бр. Пресен лук
  • 3 с.л. Aгнешки чревца
  • 50 г Квасена сметана
  • 1 опаковка Крема сирене
  • 100 мл Прясно мляко
  • 2 бр. Яйца
  • 1 пакет Бутер тесто
  • 50 г Пармезан
  • 2 с.л. Зехтин
  • 2 бр. Лимони

Начин на приготвяне

  • 1. Разстелете бутер тестото в подходяща тавичка.
  • 2. Разбийте яйцето с млякото, прибавете крема сиренето и заквасенатасметана.
  • 3. Нарежете праз лука и бекона и ги запържете в тиган.
  • 4. Смесетеги с яйчно млечната смес. Прибавете галета.
  • 5. Готоватасмес изсипете в тавичката върхутестото, а отгоре настържетекашкавал.
  • 6. Печете в предварително загрята фурна на 220 С.
  • 7. Направетепестото като пасирате руколата, орехите, чесъна, пармезана, зехтина иподправите с лимонов сок и сол.
  • 8. Готовияткиш оставете да изстине, разрежете го на парчета и го сервирайте леко покапан с пестото от рукола.