Вкусна рецепта, предоставена от мама Илияна и Натали Костадинови - участници в предаването "Мама готви по-добре" по bTV.
Съставки
- 50 г Орехи
- 1 скилидка Чесън
- 100 г Рукола
- 100 г Кашкавал
- 200 г Бекон
- 2 бр. Пресен лук
- 3 с.л. Aгнешки чревца
- 50 г Квасена сметана
- 1 опаковка Крема сирене
- 100 мл Прясно мляко
- 2 бр. Яйца
- 1 пакет Бутер тесто
- 50 г Пармезан
- 2 с.л. Зехтин
- 2 бр. Лимони
Начин на приготвяне
- 1. Разстелете бутер тестото в подходяща тавичка.
- 2. Разбийте яйцето с млякото, прибавете крема сиренето и заквасенатасметана.
- 3. Нарежете праз лука и бекона и ги запържете в тиган.
- 4. Смесетеги с яйчно млечната смес. Прибавете галета.
- 5. Готоватасмес изсипете в тавичката върхутестото, а отгоре настържетекашкавал.
- 6. Печете в предварително загрята фурна на 220 С.
- 7. Направетепестото като пасирате руколата, орехите, чесъна, пармезана, зехтина иподправите с лимонов сок и сол.
- 8. Готовияткиш оставете да изстине, разрежете го на парчета и го сервирайте леко покапан с пестото от рукола.