Златистожълтите кесийки се поръсват с пудра захар и се гарнират с ванилов крем или разбита на твърд сняг сметана.

Съставки

  • 30 г Орехи
  • 50 г Краве масло
  • 30 г Джинджифил
  • 1 бр. Ябълка
  • 150 г Сушени плодове
  • 4 с.л. Бренди
  • 1 с.л. Пудра захар
  • 6 кори Многолистно тесто
  • 1 с.л. Лимонова кора

Начин на приготвяне

  • 1. За плънката - сушените плодове се нарязват на ситно и се смесват в купа с брендито. Покриват се с кърпа и се оставят да киснат 1 час.
  • 2. Ябълката се обелва и се настъргва на едро.
  • 3. Парченцата джинджифил се накълцват на ситно.
  • 4. Смесват се с ябълката, орехите и лимоновата кора и се добавят към накиснатите плодове. Оставят се за кратко да се напоят.
  • 5. Корите от многолистно тесто се нареждат една върху друга на работната повърхност. Разрязват се на 6 части, за да се получат 36 квадрата.
  • 6. Върху всеки квадрат се нанася с кухненска четка тънък слой разтопено масло, като винаги се нареждат един върху друг по 3 квадрата. В средата на всеки пласт се слага по 1 с.л. от плънката. Ъглите се събират над плънката, а тестото леко се завърта.
  • 7. Застила се тава с хартия за печене.
  • 8. Кесийките се нареждат в тавата и се намазват с масло. Пекат се в предварително загрята до 200 градуса фурна 12-15 минути в предварително загрята фурна, докато станат златистожълти.