Този сладкиш е лек и с приятен аромат, който напомня за Изтока. Тайната е в двете съставки - розова вода и кардамон. Може да го поднесете в компанията на кафе или чай. И двете напитки нямат нужда да бъдат подслаждани. 



 

Съставки

  • 1/2 ч.ч. Белен бадем
  • 1 с.л. Розова вода
  • 2 ч.л. Кардамон
  • 1 ч.ч. Кисело мляко
  • 1,5 ч.ч. Краве масло
  • 1 1/4 ч.ч. Захар
  • 4 бр. Яйца
  • 1 ч.л. Бакпулвер
  • 2 ч.ч. Брашно
  • 1/2 ч.ч. Печен шамфъстък

Начин на приготвяне

  • 1. Пресейте брашното и добавете бакпулвера в него. 
  • 2. Смесете яйцата и захарта в купа и ги поставете в по-голяма тенджера с вода. Съдът се поставя на котлона на средна температура. Разбийте яйцата с миксер. 
  • 3. Свалете сместа от котлона и продължете да бъркате, докато се охлади. Добавете маслото, киселото мляко, кардамона и розовата вода. Разбъркайте.
  • 4. Прибавете сместа към брашното и белените бадеми. Разбъркайте добре. 
  • 5. Намазнете формички за кексчета. Сипете от сместа с лъжица. Отгоре поръсете с нарязан шамфъстък.
  • 6. Печете кексчетата в предварително загрятата фурна за 25 минути.