Този сладкиш е лек и с приятен аромат, който напомня за Изтока. Тайната е в двете съставки - розова вода и кардамон. Може да го поднесете в компанията на кафе или чай. И двете напитки нямат нужда да бъдат подслаждани.
Съставки
- 1/2 ч.ч. Белен бадем
- 1 с.л. Розова вода
- 2 ч.л. Кардамон
- 1 ч.ч. Кисело мляко
- 1,5 ч.ч. Краве масло
- 1 1/4 ч.ч. Захар
- 4 бр. Яйца
- 1 ч.л. Бакпулвер
- 2 ч.ч. Брашно
- 1/2 ч.ч. Печен шамфъстък
Начин на приготвяне
- 1. Пресейте брашното и добавете бакпулвера в него.
- 2. Смесете яйцата и захарта в купа и ги поставете в по-голяма тенджера с вода. Съдът се поставя на котлона на средна температура. Разбийте яйцата с миксер.
- 3. Свалете сместа от котлона и продължете да бъркате, докато се охлади. Добавете маслото, киселото мляко, кардамона и розовата вода. Разбъркайте.
- 4. Прибавете сместа към брашното и белените бадеми. Разбъркайте добре.
- 5. Намазнете формички за кексчета. Сипете от сместа с лъжица. Отгоре поръсете с нарязан шамфъстък.
- 6. Печете кексчетата в предварително загрятата фурна за 25 минути.