Плътен кекс с аромат на карамфил и канела в компанията на райски ябълки.
Съставки
- 1 ч.ч. Захар
- 2 бр. Яйца
- 1 бр. Бакпулвер
- 1 1/2 ч.ч. Брашно
- 2 бр. Райски ябълки
- 100 г Стафиди
- 1/2 ч.ч. Орехови ядки
- 1 с.л. Канела
- 125 г Краве масло
- 1/4 ч.л. Карамфил
Начин на приготвяне
- 1. Вътрешността на ябълките се обира с лъжица.
- 2. Маслото и захарта се разбиват, като към тях се добавят едно по едно яйцата, без да се спира разбъркването.
- 3. Смесват се брашното с бакпулвера и се прибавят към яйчената смес.
- 4. След това се добавя и пюрето от райските ябълки, канелата и карамфилът.
- 5. Стафидите заедно с натрошените орехови ядки се добавят към тестото и леко се разбърква с лъжица.
- 6. Тестото се изсипва в кексова форма, покрита с хартия за печене.
- 7. Пече се в загрята на 180 градуса фурна, докато забодена в средата дървена клечка излезе чиста, без да има полепнало по нея тесто. Кексът се поднася охладен.