Плътен кекс с аромат на карамфил и канела в компанията на райски ябълки.

Съставки

  • 1 ч.ч. Захар
  • 2 бр. Яйца
  • 1 бр. Бакпулвер
  • 1 1/2 ч.ч. Брашно
  • 2 бр. Райски ябълки
  • 100 г Стафиди
  • 1/2 ч.ч. Орехови ядки
  • 1 с.л. Канела
  • 125 г Краве масло
  • 1/4 ч.л. Карамфил

Начин на приготвяне

  • 1. Вътрешността на ябълките се обира с лъжица.
  • 2. Маслото и захарта се разбиват, като към тях се добавят едно по едно яйцата, без да се спира разбъркването.
  • 3. Смесват се брашното с бакпулвера и се прибавят към яйчената смес.
  • 4. След това се добавя и пюрето от райските ябълки, канелата и карамфилът.
  • 5. Стафидите заедно с натрошените орехови ядки се добавят към тестото и леко се разбърква с лъжица.
  • 6. Тестото се изсипва в кексова форма, покрита с хартия за печене.
  • 7. Пече се в загрята на 180 градуса фурна, докато забодена в средата дървена клечка излезе чиста, без да има полепнало по нея тесто. Кексът се поднася охладен.