Този кекс става голям, пухкав и e с много красиви цветни пластове отвътре. За приготвянето му се използват 10 яйца, a крайният резултат наистина си струва.

Съставки

  • 2 с.л. Какао
  • 1/2 ч.ч. Олио
  • 1 1/2 ч.ч. Брашно
  • 1 1/2 ч.ч. Захар
  • 10 бр. Яйца
  • 5 с.л. Пудра захар

Начин на приготвяне

  • 1. Отделете белтъците от жълтъците на 6 яйца. Белтъците разбийте с 1/2 ч. ч. захар. Към сместа прибавете 1/2 ч.ч. брашно.
  • 2. Шестте останали жълтъка и 4-те цели яйца разбийте с 1 ч. ч. захар. Прибавете олиото и 1 ч. ч. брашно и разбъркайте добре.
  • 3. Намазнете форма за кекс с малко олио. В нея сипете половината жълта смес. Отгоре поръсете с какао. За да стане равномерно, използвайте цедка. 
  • 4. Взимайте от бялата смес със супена лъжица и я сипете половината върху жълтата и слоя какао. След това повторете в същия ред още веднъж.
  • 5. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 30 минути.