Опеченият кейк с бадеми се изважда внимателно от формата за печене и се поръсва с пудра захар, смесена с ванилия.

Съставки

  • 100 г Бадемови ядки
  • 50 г Стафиди
  • 100 мл Прясно мляко
  • 150 г Пудра захар
  • 75 г Краве масло
  • 2 бр. Яйца
  • 350 г Брашно
  • 1 бр. Ванилия
  • 2-3 г Суха мая

Начин на приготвяне

  • 1. Маслото се разбива на пяна и се прибавят пудрата захар и един по един жълтъците, като биенето продължава.
  • 2. Пресятото два пъти брашно се смесва със содата и бакпулвера и се прибавя към разбитата смес, като се сипва малко от брашното, малко от млякото.
  • 3. В отделен съд се разбиват белтъците и се съединяват леко със сместа.
  • 4. Прибавят се оваляните в брашно стафиди и половината обелени и нарязани на дребно ядки и сместа се изсипва в намазнена и поръсена с брашно форма.
  • 5. Отгоре се нареждат останалите обелени филирани ядки, и се пече.