Опеченият кейк с бадеми се изважда внимателно от формата за печене и се поръсва с пудра захар, смесена с ванилия.
Съставки
- 100 г Бадемови ядки
- 50 г Стафиди
- 100 мл Прясно мляко
- 150 г Пудра захар
- 75 г Краве масло
- 2 бр. Яйца
- 350 г Брашно
- 1 бр. Ванилия
- 2-3 г Суха мая
Начин на приготвяне
- 1. Маслото се разбива на пяна и се прибавят пудрата захар и един по един жълтъците, като биенето продължава.
- 2. Пресятото два пъти брашно се смесва със содата и бакпулвера и се прибавя към разбитата смес, като се сипва малко от брашното, малко от млякото.
- 3. В отделен съд се разбиват белтъците и се съединяват леко със сместа.
- 4. Прибавят се оваляните в брашно стафиди и половината обелени и нарязани на дребно ядки и сместа се изсипва в намазнена и поръсена с брашно форма.
- 5. Отгоре се нареждат останалите обелени филирани ядки, и се пече.