Билките и пресните подправки са истински съкровища - те променят коренно основния вкус на ястието. Тези картофи са на фурна са наистина невероятни. Но знаете ли кое е още по-вкусно от тях? Самите пресни билки и подправки. Не си и помисляйте да ги изхвърлите. След като се изпекат, те стават много хрупкави и с изявен вкус.
Сервирайте картофките с горчичен сос с кисело мляко.
Съставки
- 1/2 ч.л. Сол
- 4 скилидки Чесън
- 2 стръка Чубрица
- 2 стрък Мащерка
- 2 стръка Пресен риган
- 2 стръка Розмарин
- 6 бр. Картофи
- 1 щипка Черен пипер
Начин на приготвяне
- 1. Загрейте фурната до 200 ° C. Измийте картофите и ги нарежете (без да ги белите) на филийки, които да не стигат до другия край на картофа. Нека дебелината на шайбите е около 0,5 cm.
- 2. Подредете върху тава за печене, застлана с хартия. Добавете билките.
- 3. Нарежете скилидките чесън и ги добавете в тавата.
- 4. Полейте картофките с малко зехтин и ги разбъркайте с ръце. Печете за около 15 минути.