Билките и пресните подправки са истински съкровища - те променят коренно основния вкус на ястието. Тези картофи са на фурна са наистина невероятни. Но знаете ли кое е още по-вкусно от тях? Самите пресни билки и подправки. Не си и помисляйте да ги изхвърлите. След като се изпекат, те стават много хрупкави и с изявен вкус. 



Сервирайте картофките с горчичен сос с кисело мляко. 

 

 

 

Съставки

  • 1/2 ч.л. Сол
  • 4 скилидки Чесън
  • 2 стръка Чубрица
  • 2 стрък Мащерка
  • 2 стръка Пресен риган
  • 2 стръка Розмарин
  • 6 бр. Картофи
  • 1 щипка Черен пипер

Начин на приготвяне

  • 1. Загрейте фурната до 200 ° C. Измийте картофите и ги нарежете (без да ги белите) на филийки, които да не стигат до другия край на картофа. Нека дебелината на шайбите е около 0,5 cm. 
  • 2. Подредете върху тава за печене, застлана с хартия. Добавете билките. 
  • 3. Нарежете скилидките чесън и ги добавете в тавата. 

     

  • 4. Полейте картофките с малко зехтин и ги разбъркайте с ръце. Печете за около 15 минути.