Те са изкусителни и здравословни, те са вкусни и питателни, те са хрупкави и ароматни. Те са... картофени кюфтенца на фурна!
Съставки
- 1 бр. Жълтък
- 1/2 ч.ч. Сирене
- 300 г Брашно
- 1,200 кг Картоф
- 2 бр. Яйца
- 2-3 щипки Сол
- 1-2 щипка Черен пипер
- 2 стръка Магданоз
Начин на приготвяне
- 1. Обелените картофи се нарязват на кубчета и се сваряват. След като омекнат добре, се намачкват с вилица. Към тях се добавят яйцата, жълтъкът, брашното, сиренето и всичко се разбърква добре. Сместа се подправя на вкус със солта, черния пипер и магданоза.
- 2. Тестото се разделя на ленти, които се нарязват на малки парчета. Оформят се и се поръсват с малко брашно и зехтин и се поставят в тавичка във фурната.
- 3. Така приготвени се пекат, докато кръглите пухкави изкушения вътре се покрият със златиста хрупкава коричка. Кюфтенцата може да се поднесат в свежата компания на лятна доматена салата или подлучено кисело мляко.