Те са изкусителни и здравословни, те са вкусни и питателни, те са хрупкави и ароматни. Те са... картофени кюфтенца на фурна!

Съставки

  • 1 бр. Жълтък
  • 1/2 ч.ч. Сирене
  • 300 г Брашно
  • 1,200 кг Картоф
  • 2 бр. Яйца
  • 2-3 щипки Сол
  • 1-2 щипка Черен пипер
  • 2 стръка Магданоз

Начин на приготвяне

  • 1. Обелените картофи се нарязват на кубчета и се сваряват. След като омекнат добре, се намачкват с вилица. Към тях се добавят яйцата, жълтъкът, брашното, сиренето и всичко се разбърква добре. Сместа се подправя на вкус със солта, черния пипер и магданоза.
  • 2. Тестото се разделя на ленти, които се нарязват на малки парчета. Оформят се и се поръсват с малко брашно и зехтин и се поставят в тавичка във фурната.
  • 3. Така приготвени се пекат, докато кръглите пухкави изкушения вътре се покрият със златиста хрупкава коричка. Кюфтенцата може да се поднесат в свежата компания на лятна доматена салата или подлучено кисело мляко.